DETERMINATION OF 2,4-D IN SOME FOOD PRODUCTS (MILK, EGGS, LIVER, KIDNEYS) BY CHROMATOGRAPHY METHODS
- Authors: Rakitskii V.N.1, Fedorova N.E.1, Bayusheva V.V.1, Egorchenkova O.E.1, Bondareva L.G.1
- 
							Affiliations: 
							- Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
 
- Issue: No 1 (2018)
- Pages: 20-25
- Section: Articles
- Published: 28.02.2018
- URL: https://cardiosomatics.ru/0869-7922/article/view/641045
- DOI: https://doi.org/10.36946/0869-7922-2018-1-20-25
- ID: 641045
Cite item
Full Text
Abstract
About the authors
V. N. Rakitskii
Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
							Author for correspondence.
							Email: noemail@neicon.ru
				                					                																			                												                	Russian Federation													
N. E. Fedorova
Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
														Email: noemail@neicon.ru
				                					                																			                												                	Russian Federation													
V. V. Bayusheva
Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
														Email: noemail@neicon.ru
				                					                																			                												                	Russian Federation													
O. E. Egorchenkova
Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
														Email: noemail@neicon.ru
				                					                																			                												                	Russian Federation													
L. G. Bondareva
Federal Scientific Center of Hygiene named after F.F. Erisman, Federal Service for Surveillance of Consumer Rights Protection and Human Well-being
														Email: noemail@neicon.ru
				                					                																			                												                	Russian Federation													
References
- Беляев Е.Н. Стойкие органические загрязнители, содержащиеся в окружающей среде, их влияние на здоровье населения. Экологический вестник России. 20№ 8: 10-15.
- Куликова Н.А., Лебедева Г.Ф. Гербициды и экологические аспекты их применения: Учебное пособие. М.: ЛИБРОКОМ, 2010: 152 с.
- Справочник пестицидов и агрохимикатов разрешенных к применению на территории Российской Федерации, 20Версия 1.2 (26.12.2016). М.: АГРОРУС, 2016: 218 с.
- Pesticide Chemistry. Crop protection, Public health, Environmental safety. Ed. by Ohkawaa H., Miyagawa H., Lee P.W. Verlang, WILEY-VCH, 2007: 497 p.
- Carabias-Martínez R, Rodríguez-Gonzalo E, Revilla-Ruiz P, Hernández-Méndez J. Pressurized liquid extraction in the analysis of food and biological samples. J Chromatogr A. 2005 Sep 30;1089(1- 2):1-17.
- Michel Rubens dos Reis Souza, Cybelle Oliveira Moreira, Tamires Gleice de Lima, Adriano Aquino, Haroldo Silveira Dórea. Validation of a matrix solid phase dispersion (MSPD) technique for determination of pesticides in lyophilized eggs of the chicken Gallus gallus domesticus. Microchemical Journal, 2013; V.110, 395-401.
- Спиридонов Ю.Я., Ларина Г.Е., Шестаков В.Г. Методическое руководство по изучению гербицидов, применяемых в растениеводстве. – Голицыно: Россельхозакадемия-ВНИИФ, 2004: 240 с.
- Anastassiades M., Lehotay S.J., Stajnbaher D., Schenck F.J. Fast and easy multiresidue method employing acetonitrile extraction/partitioning and “dispersive solid-phase extraction” for the determination of pesticide residues in produce. J. AOAC Int. 2003; 86: 412-
- ГН 1.2.3111-Гигиенические нормативы содержания пестицидов в объектах окружающей среды (перечень): Гигиенические нормативы: – М: Федеральный центр гигиены и эпидемиологии Роспотребнадзора, 2014: 131 с.
- Методы определения микроколичеств пестицидов в продуктах питания, кормах и внешней среде: Справочное издание/М-во сел. хоз-ва СССР. Гос. комис. по хим. средствам борьбы с вредителями, болезнями растений и сорняками; Под ред. М.А. Клиссенко. – М.: Колос; 1983: 176- 82.
Supplementary files
 
				
			 
					 
						 
						 
						 
						 
									
 
  
  
  Email this article
			Email this article 
